В рамках Європейських Днів Добросусідства на Львівщині відкриють перехід

НАЗАД
13 серпня 2024 16:32

16-17 серпня в рамках проведення Європейських Днів Добросусідства відбудеться відкриття тимчасового прикордонного переходу «Корчмин-Стаївка».

Громадяни, які матимуть бажання взяти участь в екуменічних заходах на честь Пресвятої Діви Марії та програмі, представленій організаторами, зможуть перетнути кордон в тимчасовому пункті перетину у Белзькій громаді, який функціонуватиме з 9.00 до 20.00 16 серпня та з 9.00 до 20.00 17 серпня.

Прикордонники 7 прикордонного Карпатського загону здійснюватимуть пропуск осіб через державний кордон України в пішому порядку.

Нагадаємо, проєкт «Європейські Дні Добросусідства. Пам'ять, яка об'єднує» покликаний долати бар’єри між поляками та українцями, культурою Сходу і Заходу, латинською та візантійською традиціями.

На території розділеного державними кордонами села Корчмин (Польща, Люблінське воєводство) і Стаївка (Україна, Львівська область) проводять транскордонні зустрічі порозуміння та примирення. Також у межах зустрічей відбувається молитовна проща до чудотворного джерела у місці явлення Матері Божої та з нагоди Успіння Пресвятої Богородиці. Цей захід об’єднує жителів прикордонних регіонів України та Польщі.

Детальніше про програму заходів: https://surl.li/dlfvdu

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси