В Одеській області правоохоронці ліквідували канал нелегального переправлення чоловіків закордон

НАЗАД
03 вересня 2024 11:30

На Одещині правоохоронці затримали на гарячому двох організаторів незаконного переправлення осіб через державний кордон та трьох чоловіків призовного віку.

Як було встановлено, бізнесмени створили декілька телеграм-каналів, де підшукували охочих покинути територію України й за свої послуги з кожної особи пропонували заплатити 6-12 тисяч доларів США. Зловмисники зустрічали потенційних клієнтів в Одесі. Потім підвозили їх до кордону з Молдовою, а далі проводили степовими стежками поза пунктами пропуску.

Під час обшуків у фігурантів справи вилучено грошові кошти, мобільні телефони та авто, на яких безпосередньо здійснювали протиправну діяльність.

Приморським районним судом м. Одеси двом фігурантам обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 2,5 млн гривень.

Заходи проводились в рамках кримінального провадження за ч.3 ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України»  оперативниками Ізмаїльського прикордонного загону спільно зі співробітниками відділення поліції №2 Одеського районного управління поліції №1, співробітниками УСБУ в Дніпропетровській області, за силової підтримки військовослужбовців мобільного прикордонного загону ДОЗОР та процесуального керівництва Приморської окружної прокуратури м. Одеси.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси