Волонтерки зі Швеції проїхали майже 2,5 тисячі кілометрів щоб доставити позашляховик українським прикордонникам

НАЗАД
08 вересня 2024 16:34

Днями дві волонтерки – Анна та Хелін – пригнали зі Скандинавського півострова позашляховик Ford Ranger для прикордонників Житомирського загону

 

Такий цінний у час війни подарунок захисники отримали у якості гуманітарної допомоги.

Анна та Хелін почали перейматися ситуацією в Україні та потребами наших воїнів завдяки своїй співгромадянці Олені Вільдеренг. Пані Олена організовує у Швеції «Дні України», під час яких намагається донести людям інформацію про нашу країну та спонукає небайдужих підтримати тих, хто зараз на передовій відстоює цінності Вільного світу.

За час великої війни найперша допомога під патронатом пані Олени перетнула кордон України у квітні 2022 року й не закінчується дотепер. Допомога була різна, від пожежних автомобілів до медичного майна. Передавалась на потреби як юридичних, так і фізичних осіб. Привозилася цілеспрямовано у ті місця, де в цьому була найбільша потреба.

Особливістю її волонтерської діяльності є те, що іноземці, які долучилися до збору допомоги, особисто везуть її в Україну та доставляють адресату, як кажуть, з рук в руки.

Так і цього разу військовослужбовцям прикордонного загону транспортний засіб особисто передали дві громадянки Швеції, які брали активну участь у його пошуку та придбанні.

Прикордонники своєю чергою подарували волонтеркам прапори Державної прикордонної служби України зі словами вдячності та вручили подяки від керівника військової частини.

Після відповідних заходів обліку та оснащення позашляховик допомагатиме виконувати завдання з охорони і оборони північних рубежів Держави.

Щиро дякуємо волонтерам та благодійникам за допомогу і всебічну підтримку.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси