У житті – друг, на службі – незамінний напарник

НАЗАД
18 вересня 2024 14:11

Рем вже вісім років допомагає своєму господареві-кінологу Анатолію виявляти наркотичні речовини. Вони завжди працюють у парі. У службового пса є чимало напрацювань. За роки служби на східній ділянці та у пунктах пропуску на Львівщині Рем виявив більш як 60 випадків наркотичних засобів.

«Приховати щось від Рема неможливо, адже нюх у нього відмінний. Намагаюсь постійно займатися з ним, аби він не втрачав своїх пошукових умінь», - розповідає кінолог.

Рем виявляв наркотичні засоби і в конструктивних особливостях автомобіля, і серед особистих речей і навіть на тілі людини.

Коли собака щось знаходить, то сідає. Так він позначає, що переміщується щось заборонене. «Рем роботу сприймає як гру. Він знає, що після того, як він виявить – отримає заохочення. Це його іграшка», - каже Анатолій.

Рем регулярно їздить на змагання та займає призові місця з пошуку наркотичних засобів. А ще собака володіє хорошим психологічним індикатором. Коли він відчуває зміни у настрої власника – то намагається заспокоїти. «Він підходить і починає лащитись або ж кладе голову», - ділиться прикордонник.

Вдома в Анатолія є ще дві собаки, які віддано чекають своїх прикордонників вдома.

Захоплення собаками у прикордонника з'явилося під час проходження строкової служби. «Тоді я вперше побачив, як ефективно працюють собаки на кордоні. Я зрозумів наскільки це титанічна робота, адже ти відповідаєш не лише за себе, свої знання, але й за знання собаки», - говорить Анатолій.

Після строкової служби чоловік твердо вирішив, що піде на контракт. Ось уже 25 рік Анатолій проходить службу в прикордонниках. І всі 25 років займається кінологією.

Наближай Перемогу разом з нами в лавах 7 прикордонного Карпатського загону. Долучайся до команди професіоналів!

Телефонуй: +38 067 292 51 19, +38 095 617 34 78, +38 032 239 00 68

Заповнюй анкету: https://anketa-lviv.dpsu.gov.ua/  або звертайся за адресою: м. Львів, вул. Личаківська 74.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси