У Львові вшанували пам'ять Героя України Ігоря Дашка

НАЗАД
10 квiтня 2023 12:28

Сьогодні прикордонники вшанували пам'ять колеги і побратима, Героя України полковника Ігоря ДАШКА.

Рік тому, 9 квітня 2022 року, у Маріуполі перестало битися серце вірного сина і патріота України. Під час ведення бою з переважаючими силами окупантів Ігор отримав важкі поранення. При наближенні противників він востаннє у житті вийшов у радіоефір, після чого здійснив самопідрив гранатою. Герой загинув сам і знищив радіостанцію, аби вона не дісталася ворогам. Останніми його словами стали «Слава Україні!».

Сьогодні у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла у Львові під час панахиди вшанували пам’ять Героя представники Адміністрації Держприкордонслужби України, керівництво Західного регіонального управління та побратими. Під час всеукраїнської хвилини мовчання колеги та персонал Західного регіонального управління також віддали шану воїну, адже понад 10 років свого життя Ігор присвятив службі на західному кордоні.

Нагадаємо, що Ігор Дашко народився у місті Самбір, що на Львівщині. Він закінчив місцеву школу №1 імені Тараса Шевченка та все своє життя присвятив військовій службі в Державній прикордонній службі України.

Указом Президента України Ігорю ДАШКУ присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно). Наказом Голови Державної прикордонної служби України офіцеру присвоєно військове звання «полковник» (посмертно).

Вулиці, що перейменовані на його честь, тепер є у Самборі, де Ігор народився, а також у Львові та Хмельницькому.

Слава полеглим Героям України!

Слава Україні!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси