Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія

Державна прикордонна служба України

Пошук
Головна Новини
Клятва в укритті

Клятва в укритті

Назад
01 Жовтня 2024, 14:36

У День захисників та захисниць України, Покрови Пресвятої Богородиці, Українського козацтва, традиційно складають Клятву ліцеїсти військових ліцеїв набору 2024.

Сьогодні ця урочиста церемонія проходила у особливий спосіб: ліцеїсти набору 2024 в онлайн-режимі доєдналися до загальнодержавних заходів, які проходили у нашій столиці за участі Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Володимира Зеленського.

Для спільного складання Клятви ліцеїста долучилися вихованці шести ліцеїв сектора безпеки та оборони, в тому числі Військового ліцею Державної прикордонної служби України.

Серед 15-16-річних підлітків, які недавно одягли прикордонні однострої, є діти учасників бойових дій, діти, батьки яких пропали безвісти під час проведення воєнних дій, діти, які вважаються постраждалими внаслідок воєнних дій, а також діти, які мають статус внутрішньо переміщеної особи.

Вони обрали шлях воїна, присвячуючи своє життя служінню Батьківщині, ніколи не зрадити українському народові, не посоромити памʼяті Героїв, які загинули в боротьбі за нашу свободу та незалежність!

Зважаючи на непередбачуваність нашого агресивного сусіда і цинічність у виборі цілей російською федерацією, з міркувань безпеки ліцеїсти-прикордонники промовляли слова обітниці з укриття. Вони дали Клятву продовжувати та примножувати славні традиції українського війська, готувати себе до військової служби, як українського офіцера, Заприсяглися у готовності віддати всі свої сили та вміння в імʼя незалежності та соборності України! Жертовно служити та самовіддано захищати свою країну від будь-якого агресора!

"Майбутнє України в ваших руках! Ці слова звучать особливо значимо сьогодні, коли ви, молоді патріоти, стаєте продовжувачами славних традицій українських нескорених козаків та прикордонників. Ви – це ті, хто бере на себе відповідальність за збереження нашої держави для майбутніх поколінь!», - з такими словами звернувся до ліцеїстів начальник Військового ліцею Державної прикордонної служби України, полковник Валерій Хіміч.

Вихованець Військового ліцею, продовжувач прикордонної династії, Артем Алієв, зазначив: «Складаючи Клятву, я усвідомлюю, що Клятва – це не просто слова, це обіцянка, яку я даю своїй Батьківщині. Я продовжую славні традиції українських прикордонників, які завжди стояли на варті нашої держави. Сьогодні я зробив перший крок на шляху до служіння Україні. Я готовий вчитися і розвиватися, щоб стати професійним військовим. Вірю у світле майбутнє України та буду робити все можливе, щоб воно наступило!».

* При використанні матеріалу гіперпосилання на цю сторінку обов'язкове

Відгуки та коментарі

Мапа сайту