Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія

Державна прикордонна служба України

Пошук
Головна Новини
(ВІДЕО) Військові очима молоді

(ВІДЕО) Військові очима молоді

Назад
01 Жовтня 2024, 13:00

На Одещині моряки-прикордонники отримали подарунки від школярів. Сюрпризом для військових стали дитячі малюнки, на яких зображені любов і шана до оборонців України. Напередодні Дня захисників і захисниць України стартував конкурс дитячих малюнків «Вартові миру – Герої очима дітей», ініціаторами якого виступили військові моряки та освітяни області. До цієї ініціативи долучилися й представники Ізмаїльського «Палацу дітей та юнацтва імені Алли Іванової». Перш ніж розпочати роботу над малюнками, діти мали змогу поспілкуватися з представниками Морської охорони ДПСУ, яких запросила дирекція закладу.

Надихнувшись розповідями військових і отримавши відповіді на свої запитання, школярі взялися за пензлі та олівці. Створюючи образи на папері, діти також поділилися своїми думками: «Ми малюємо, щоб показати, як ми бачимо наших героїв», – розповіла 10-річна Марійка, тримаючи яскравий малюнок з кораблем, що бореться з хвилями, та свого татуся – морського прикордонника з вірним другом – псом Патроном. Її сусід по творчості Андрій додає: «А я намалював українську військову техніку, яку мені показував мій тато. Він прикордонник і захищає нашу Україну. Коли є час, тато розповідає мені про свої військові пригоди». Цей конкурс став справжньою патріотичною подією, яка об’єднала юні таланти та їхніх героїв. Юні майстри створили неймовірні роботи, сповнені радості, гордості, життя та сонячних променів бажаного миру. У їхніх малюнках зображені незламні герої, які стоять на варті морських кордонів, а також ті, хто надійно захищає повітряний простір і державні рубежі України. Фінал конкурсу відбудеться на початку жовтня, під час якого пройде виставка та урочисте нагородження найкращих робіт.

«Ми хочемо, щоб наші малюнки надихнули моряків-прикордонників, які захищають наше узбережжя», – каже вихователька Олена. «Це важливо для нас, адже ми відчуваємо, що можемо підтримати їх навіть через мистецтво».

Діти та педагоги Палацу дітей та юнацтва особисто запросили військовослужбовців Морської охорони, щоб вручити свої малюнки безпосередньо, а не через пошту.

«Це була неймовірна можливість», – захоплено розповідає 12-річна Олександра.

* При використанні матеріалу гіперпосилання на цю сторінку обов'язкове
01 Жовтня 2024, 14:36
Клятва в укритті

Відгуки та коментарі

Мапа сайту