Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія

Державна прикордонна служба України

Пошук
Головна Новини
(ВІДЕО) Прикордонники здійснили сходження на гору Маківка

(ВІДЕО) Прикордонники здійснили сходження на гору Маківка

Назад
30 Вересня, 12:38

Напередодні Дня захисників і захисниць України, за ініціативи прикордонників 7 прикордонного Карпатського загону, відбулось сходження групи співробітників системи МВС на гору Маківка, що на Львівщині.

Гора Маківка – місце перемоги Українських Січових Стрільців над московським військом у Першій світовій війні. Найзапекліша боротьба за гору тривала з 29 квітня до 4 травня 1915 року. У той час, як австрійські частини відступали під натиском російських військ, Українські Січові Стрільці вистояли та зуміли втримати позиції.

Один із військовослужбовців, який підіймався на гору – прикордонник Павло Піковець. Він обороняв Маріуполь, там отримав поранення та пройшов полон. Після звільнення переніс кілька операцій і реабілітацію. Зараз несе службу на Львівщині. Він долав цей шлях на підтримку тих, захисників, які досі перебувають у полоні.

Прикордонник Юрій здійснив сходження в пам’ять про свого загиблого брата прикордонника полковника Олександра Ровенчука. Він був комендантом першої прикордонної комендатури 1-го прикордонного загону. Життя прикордонника обірвалось 5 травня поблизу Вовчанська. Прикордонник був відважним офіцером, ніс службу на найгарячіших ділянках ведення активних бойових дій. Полковнику Олександру Ровенчуку назавжди 38 років. У нього залишились дружина, двоє дітей, батьки і брат.

Військовослужбовець Нацгвардії Даніель два тижні тому повернувся з переднього форпосту. Чоловік воював на Донецькому та Запорізькому напрямках.

Сім'я Дацько, мама – службовець Нацгвардії та 7-річний син, йшли в пам'ять про свого загиблого чоловіка та батька, а також в пам'ять про полеглих військовослужбовців батальйону ім. С. Кульчицького, військовослужбовцем якого був полеглий Герой. Чоловік загинув на Донецькому напрямку.

Поліцейський Олександр йшов на підтримку побратимів, які зараз перебувають на передовій. «Зокрема бригад «Хижак» та «Лють», а також у пам’ять про полеглих побратимів», – зауважив поліцейський.

Співробітник пожежно-рятувального загону ДСНС Олександр присвятив свій похід усім військовослужбовцям, які боронять свою державу та тим, які віддали своє життя і здоров’я за кожного з нас.

Усього у сходженні взяли участь близько 50 військовослужбовців. Це військові та співробітники 7 прикордонного Карпатського загону, 2-ої окремої Галицької бригади та 45 полку ім. О. Красіцького Нацгварідії, управління патрульної поліції у Львівській області, 1-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Львівській області.

Висота вершини – 958 метрів. На вершині гори військовий капелан Нацгвардії отець Роман провів панахиду, щоб вшанувати полеглих тут Січових Стрільців та всіх українських воїнів, які боролися за волю України. Учасники вшанували полеглих Героїв хвилиною мовчання та заспівали Гімн України.

Історія пишеться вчинками. Ми маємо дбати зараз про збереження пам’яті про полеглих захисників України та підтримувати один одного.

* При використанні матеріалу гіперпосилання на цю сторінку обов'язкове

Відгуки та коментарі

Мапа сайту