Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія

Державна прикордонна служба України

Пошук
Головна Новини
Прикордонники Південного регіонального управління припинили діяльність міжнародного наркотрафіку

Прикордонники Південного регіонального управління припинили діяльність міжнародного наркотрафіку

Назад
27 Вересня, 08:15

Оперативники Південного регіонального управління ДПСУ та Департаменту боротьби з наркозлочинністю, слідчі Головного слідчого управління Нацполіції, співробітники управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП в Чернівецькій області під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора припинили незаконну діяльність наркоділків.

Правоохоронці затримали одного з ключових учасників злочинного угруповання, яке займалося торгівлею наркотиками через інтернет на території України та Близького Сходу. Щомісячний прибуток злочинців, за попередніми оцінками, складав понад 5 мільйонів гривень.

Встановлено, що члени злочинного угруповання, включно з 48-річним громадянином Азербайджану, через різні онлайн-ресурси здійснювали закупівлю метадону та Альфа-PVP. Після цього наркотики у великих обсягах переправляли до Азербайджану, Туреччини та Грузії.

Для незаконного транспортування наркотиків учасники угруповання застосовували схованки типу «мастеркладів», пересилали наркотики через поштові служби та автобусні маршрути. Усі фінансові розрахунки, пов'язані з придбанням і збутом заборонених речовин, здійснювалися виключно за допомогою криптовалюти.

У ході досудового розслідування задокументовано організовані іноземцем поштові відправлення з наркотичними засобами метадон та Альфа-PVP. 20 вересня він під вигаданим ім’ям відправив сумку з наркотиками до Одеси, яку отримала місцева жителька і мала переправити її до Стамбула.

Крім того, цього ж дня, фігурант організував відправлення двох валіз з прихованим вмістом наркотиків рейсовим автобусом «Київ-Стамбул».

Правоохоронці вилучили обидві партії наркотиків: в Одесі знайдено 264 грами солей Альфа-PVP вартістю 600 тисяч гривень, а на кордоні в пункті пропуску «Порубне» - 5,1 кг метадону та Альфа-PVP на суму 4,3 мільйона гривень.

21 вересня 2024 року громадянина Азербайджанської Республіки затримали під час спроби перетинання державного кордону у пункті пропуску «Паланка-Маяки-Удобне».

Наразі затриманому повідомлено про підозру за контрабанду наркотичних засобів, вчинених в особливо великих розмірах організованою групою (ч. 3. ст. 305 Кримінального Кодексу України), незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 3 ст. 307 Кримінального Кодексу України) та замах на вчинення кримінального правопорушення (ч. 2 ст. 15 Кримінального кодексу України).

Судом обрано йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають заходи із викриття інших осіб, які причетні до цих злочинів.

* При використанні матеріалу гіперпосилання на цю сторінку обов'язкове

Відгуки та коментарі

Мапа сайту