Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія

Державна прикордонна служба України

Пошук
Головна Новини
Прикордонники ліквідували канал незаконного переправлення осіб через кордон за системою «Шлях»

Прикордонники ліквідували канал незаконного переправлення осіб через кордон за системою «Шлях»

Назад
29 Вересня, 14:00

На Одещині в рамках кримінального провадження за ст.332 ККУ та ст.362 ККУ, оперативники Подільського загону спільно зі співробітниками УСР в Одеській області та слідчими СУ ГУНП в Одеській області здійснили санкціоновані обшуки в місті Одеса. Заходи проводились за процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Проведені заходи дозволили встановити організатора незаконного переправлення чоловіків призовного віку через держрубіж. Ним виявився колишній керівник однієї з логістичних компаній області, який за грошову винагороду вносив неправдиві відомості до інформаційної системи «Шлях». Таким чином особи безперешкодно виїжджали з країни через діючі пункти пропуску, але назад вже не повертались. Водії лишали автівки за кордоном, а з часом до України їх повертали зовсім інші особи. Попередньо встановлено, що таким чиним переправлено щонайменше 7 чоловіків.

У результаті здійснених обшуків у фігурантів провадження, міжвідомчою групою виявлено предмети, що мають доказове значення та підтверджують незаконну діяльність.

Наразі фігуранту кримінального провадження оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст.332 ККУ та ст.362 ККУ та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі понад 1,8 млн гривень.

* При використанні матеріалу гіперпосилання на цю сторінку обов'язкове

Відгуки та коментарі

Мапа сайту