Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія

Державна прикордонна служба України

Пошук
Головна Новини
(ВІДЕО) На Одещині прикордонники викрили бізнес-схему нелегального продажу тютюну для кальяну на 3,3 млн гривень

(ВІДЕО) На Одещині прикордонники викрили бізнес-схему нелегального продажу тютюну для кальяну на 3,3 млн гривень

Назад
01 Жовтня 2024, 11:00

Прикордонники Одеського загону спільно з детективами Територіального управління БЕБ, реалізуючи спільну оперативну інформацію, викрили чергову схему збуту контрафактного "курива" для кальяну без марок акцизного податку. Ринкова вартість вилучених підакцизних товарів становить 3,3 млн грн.

 

Правоохоронці встановили, що одесит налагодив «бізнес» з реалізації тютюну для кальяну по всій території України. Чоловік для збільшення обсягів збуту та розширення клієнтської бази створив спеціальний сайт, через який отримував замовлення на товар. Суміші для паління відправляв клієнтам через мережу поштових відправлень.

 

В ході проведення обшуків за місцем проживання ділка, у транспортному засобі та в приміщенні, обладнаному для зберігання товару, правоохоронці виявили та вилучили понад 1 000 кг тютюну для кальяну різних виробників, вугілля, етикетки для їх пакування, чорнові бухгалтерські записи та мобільні телефони.

 

Наразі організатору нелегального бізнесу повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України «Незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, а також збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів»

 

Правоохоронці встановлюють шляхи постачання контрафактної продукції та повне коло причетних до незаконної діяльності громадян.

 

Викриття протиправної діяльності здійснювали оперативники Одеського прикордонного загону спільно з детективами Територіального управління БЕБ в Одеській області за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.

* При використанні матеріалу гіперпосилання на цю сторінку обов'язкове
01 Жовтня 2024, 14:36
Клятва в укритті

Відгуки та коментарі

Мапа сайту