Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Головна Новини
Без любові до собак кінологом не стати

Без любові до собак кінологом не стати

Назад
16 Жовтня 2024, 08:31

«Вирішальним у виборі професії стала любов до собак і бажання боронити державні рубежі. Тому я обрав ту роботу, яка приносить мені задоволення і де я можу бути корисним своїй державі», - розповів прикордонник Ігор Харченко.

Ігор – кінолог-новачок, на службі лише кілька місяців. Зараз він зі своєю напарницею бельгійською вівчаркою Кірою проходить навчання, де вони опановують нові знання і навички по пошуку зброї і вибухових речовин.

«Про прикордонну службу я знаю ще з дитинства, адже мій тато був прикордонником. І це мої найприємніші спогади. Досі пам’ятаю,  як тато одягав військову форму, вчив мене її прасувати. Тож зараз я вирішив сам спробувати пройти цей шлях і випробувати себе», - поділився Ігор.

 Кінологія – справа не легка, адже розуміти собак, навчити їх виконувати команди та слухатись може не кожен. Для цього потрібно мати сильний характер, цілеспрямованість, наполегливість та, найголовніше, любов до тварин. І саме таким себе вважає прикордонник.

«Я вирішив стати кінологом, щоб досконаліше опанувати цю справу, навчити свою собаку не лише виконувати усі команди, а й розуміти її поведінку, навчитися взаємодіяти і стати однією командою», - каже кінолог.

Тож для усіх охочих стати кінологом прикордонник радить в першу чергу набратися терпіння, бути наполегливим і спостерігати за поведінкою свого чотирилапого напарника. Кожна тварина має свій характер і важливо до кожного знайти підхід, ну і головне – це любити собаку. Лише так можна досягти бажаного результату у цій справі, а головне – ви знайдете собі справжнього, вірного друга.

* При використанні матеріалу гіперпосилання на цю сторінку обов'язкове

Відгуки та коментарі

Мапа сайту