Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Головна Новини
Прикордонники вдосконалили навички у сфері радіаційного захисту та протидії ядерним загрозам

Прикордонники вдосконалили навички у сфері радіаційного захисту та протидії ядерним загрозам

Назад
15 Жовтня 2024, 10:00

У рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Виявлення та припинення ядерної контрабанди», за підтримки Міністерства енергетики США, на базі Національної академії Державної прикордонної служби України відбулися навчально-методичні заняття для прикордонників.

Участь у навчанні взяли офіцери першої ланки Держприкордонслужби, викладачі Головного центру підготовки особового складу ім. генерал-майора Ігоря Момота, а також експерт Національної поліції України, відповідальний за діяльність з небезпечними матеріалами.

Головна мета тренінгу — зміцнення компетенцій у сфері радіаційного, хімічного та біологічного захисту (РХБ). Особливий акцент був зроблений на практичних навичках виявлення та ліквідації радіаційно небезпечних матеріалів у прикордонних зонах, а також на міжвідомчій співпраці під час боротьби з їх незаконним обігом.

Цей тренінг став важливим кроком у підвищенні ефективності роботи прикордонників у сфері радіаційного захисту та протидії ядерним загрозам. Завдяки підтримці міжнародних партнерів, Держприкордонслужба України продовжує адаптувати свої механізми безпеки до європейських стандартів та кращих практик.

* При використанні матеріалу гіперпосилання на цю сторінку обов'язкове

Відгуки та коментарі

Мапа сайту