Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Головна Новини
За кордон з пересадками за 7 тисяч доларів США

За кордон з пересадками за 7 тисяч доларів США

Назад
14 Жовтня 2024, 14:00

На Одещині правоохоронці ліквідували канал переправлення чоловіків за кордон.

Бізнес-схему виїзду чоловіків з України організував місцевий житель Одещини. Зловмисник через телеграм-канал підшукував клієнтів, обіцяючи їм допомогу в незаконному перетинанні кордону поза пунктами пропуску, оминаючи прикордонні наряди. Окрім того, до його послуг входила організація проїзду через транзитну ділянку дороги «Одеса-Рені» вантажівкою як пасажирів. Аби уникнути «проблем» та додаткових перевірок на контрольному пості, чоловік забезпечував клієнтів фіктивними документами від голів прикордонних селищних рад.

Організатор сам планував маршрути та час перетинання кордону. Транспортування «клієнтів» з Одеси до транзитної ділянки здійснював виключно на таксі за викликом, а далі пересаджував їх у власну вантажівку, на якій вони вже їхали до кордону. Аби все йшло «за планом», зловмисник супроводжував «мандрівників» власним транспортом, контролюючи весь процес.

За свої послуги «бізнесмен» встановив тариф у розмірі 7 000 тисяч доларів США: оплата готівкою або криптовалютою.

Правоохоронці затримали зловмисника під час отримання готівкових коштів від одного з клієнтів на автодорозі «Одеса-Рені».

В ході проведення обшуків за місцем проживання та реєстрації ділка, у двох транспортних засобах правоохоронці виявили пістолет, мобільні телефони, ноутбук, флешносій та чорнові записи, що можуть підтверджувати його протиправну діяльність. 

Наразі «бізнесмена» затримали в порядку ст. 208 КПК України. Чоловікові оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Заходи з викриття протиправної схеми здійснювали оперативники Одеського прикордонного загону спільно зі співробітниками Національної поліції, за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.

* При використанні матеріалу гіперпосилання на цю сторінку обов'язкове

Відгуки та коментарі

Мапа сайту