Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Головна Новини
На Сумщині припинено незаконний обіг підакцизної продукції на суму майже 800 тис. грн

На Сумщині припинено незаконний обіг підакцизної продукції на суму майже 800 тис. грн

Назад
16 Жовтня 2024, 11:23

На Сумщині за матеріалами прикордонників припинено незаконний обіг підакцизних товарів (ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України).

Правоохоронці в м. Суми провели санкціоновані обшуки в трьох місцях зберігання та реалізації підакцизних тютюнових виробів. В результаті проведення слідчих дій виявлено та вилучено близько 40 мішків з тютюном, пристрої для набивання сигарет, сигаретний папір, ароматизатори для тютюнових виробів, готові тютюнові вироби, а також мобільний телефон та транспортний засіб, які фігурант кримінального провадження використовував для реалізації фальсифікованого товару. Попередньо сума вилученого майна склала 800 тис. грн.

Зауважимо, що в серпні цього року зловмисника вже було викрито у незаконному збуті підакцизних товарів, зокрема цигарок та тютюну. Тоді за результатами обшуків у нього вилучили сигарет, тютюну, гільз для сигарет та пристроїв для їх виготовлення на суму близько пів мільйона грн.

Наразі триває досудове розслідування. На вилучену продукцію накладено арешт, призначено низку експертиз.

Заходи проводилися за матеріалами Головного оперативно-розшукового відділу Сумського прикордонного загону спільною міжвідомчою групою, до якої увійшли співробітники оперативно-розшукових підрозділів Держприкордонслужби, працівники Управління кримінального розшуку та Слідчого управління ГУНП в Сумській області.

* При використанні матеріалу гіперпосилання на цю сторінку обов'язкове

Відгуки та коментарі

Мапа сайту