Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія

Державна прикордонна служба України

Пошук
Головна Новини
На Закарпатті правоохоронці припинили канал переправлення осіб через кордон

На Закарпатті правоохоронці припинили канал переправлення осіб через кордон

Назад
09 Жовтня 2024, 16:15

Прикордонники Чопського загону спільно зі співробітниками СБУ та міграційної поліції викрили канал незаконного переправлення осіб призовного віку, який діяв у межах Ужгородського району. Трьох переправників, які за грошову винагороду на загальну суму 35 000 євро погодилися перевести через українсько-словацький кордон киянина, донеччанина та двох закарпатців, затримали у районі населеного пункту Кам’яниця Ужгородського району.

Оперативники Чопського загону разом з військовослужбовцями відділення «Гута», зупинили у прикордонні групу чоловіків. Останні залишили транспортні засоби, якими під'їхали у район поблизу держрубежу, та прямували в бік Словаччини. На вимогу оперативників зупинитися вони не реагували, однак правоохоронцям вдалося їх зупинити.

Неподалік місця затримання знаходилися три легкових автомобілі. Як встановили оперативники, одним із них перевозили «клієнтів», іншим – їхні речі, а третім рухався пособник, який відстежував обстановку.

У ході перевірочних заходів також було встановлено, що організатор схеми сконтактувався з чоловіками через соцмережі та запропонував їм послугу з переправлення. Він домовився з кожним про суму винагороди, яку вони мали сплатити після вдалого перетинання кордону, та віддав вказівки щодо прибуття до зазначеної точки для подальшого супроводу до державної межі.

Організатора затримали у порядку ст.208 КПК України. Його пособників затримали в адміністративному порядку за вчинення правопорушення, передбаченого ст.185-10 КУпАП.

Осіб, які мали намір незаконно пробратися у Словаччину, доставили у прикордонний підрозділ з метою складання адміністративно-процесуальних документів за ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Наразі організаторові схеми повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

* При використанні матеріалу гіперпосилання на цю сторінку обов'язкове

Відгуки та коментарі

Мапа сайту