Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія

Державна прикордонна служба України

Пошук
Головна Новини
(ВІДЕО) Щоб узгодити подальші гуманітарні ініціативи: українських прикордонників відвідала делегація з Іспанії

(ВІДЕО) Щоб узгодити подальші гуманітарні ініціативи: українських прикордонників відвідала делегація з Іспанії

Назад
09 Жовтня 2024, 10:03

Днями в рамках благодійного візиту іспанська делегація та керівниця фонду монастиря «Санта Клара» сестра Люсія Карам відвідала Україну.

Метою візиту було визначення подальших напрямів надання гуманітарної допомоги, яку координуватиме фонд монастиря «Санта Клара». У найближчій перспективі фонд планує сприяти співпраці підрозділів охорони здоров’я Держприкордонслужби України та медичних закладів Іспанії, зокрема реалізації спільних проєктів телемедецини, навчання та стажування персоналу госпіталів прикордонного відомства України в Барселоні. Також фонд і особисто сестра Люсія Карам продовжуватимуть роботу з організації проживання та лікування в Іспанії поранених бійців Держприкордонслужби, оздоровлення та відпочинку дітей прикордонників, а також збирання та транспортування в Україну різної гуманітарної допомоги. Для реалізації цих ініціатив делегація провела низку зустрічей з посадовими особами Держприкордонслужби в Києві та різних регіонах.

Зокрема, делегація взяла участь у зустрічі Голови Державної прикордонної служби України генерал-лейтенанта Сергія Дейнека та Міністерки оборони Іспанії Маргарити Роблес, яка проходила в режимі відеоконференції.

Під час візиту на Харківщину іноземці у супроводі начальника Східного регіонального управління ДПСУ бригадного генерала Олександра Птиці побували у місцях, які постраждали внаслідок збройної агресії рф. Сестра Люсія Карам поспілкувалась із мешканцями одного з найбільш постраждалих районів Харкова. Також делегація оглянула як використовується обладнання мобільного шпиталю, яке раніше надійшло як гуманітарна допомога українським прикордонникам та зазначила, що незабаром до Держприкордонслужби надійде ще один мобільний госпіталь.  

«Завдяки співпраці з Міністеркою оборони Іспанії, ми вже змогли надіслати перший польовий шпиталь. Від імені фонду я хочу подякувати прикордонній службі за те, що ви допомагаєте рятувати життя. Та за те, що ви допомагаєте нам допомагати вам. Дуже не чесна війна зараз відбувається, і ми будемо завжди допомагати вам і бути на вашій стороні», - наголосила сестра Люсія Карам.

Крім того, під час перебування в Україні сестра Люсія Карам побувала на заході країни в одному з медичних закладів, де відвідала важкопоранених військовослужбовців.  

В ході візиту делегації відбувся круглий стіл, на якому обговорили подальшу співпрацю з медичним центром та визначили чітку дорожню карту відновлення та реабілітації в Іспанії тяжкопоранених військовослужбовців.

Також іноземна делегації взяла участь у літургії в Гарнізонному храмі Петра та Павла у Львові та побувала на Марсовому полі, де усі разом вшанували мужніх захисників України. 

Вкотре щиро дякуємо фонду монастиря «Санта Клара», Міністерству оборони Іспанії та всьому іспанському народові за підтримку українців у боротьбі з окупантами. Разом до Перемоги!

* При використанні матеріалу гіперпосилання на цю сторінку обов'язкове

Відгуки та коментарі

Мапа сайту