Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія

Державна прикордонна служба України

Пошук
Головна Новини
Голова Державної прикордонної служби України зустрівся з Міністеркою оборони Іспанії Маргаритою Роблес

Голова Державної прикордонної служби України зустрівся з Міністеркою оборони Іспанії Маргаритою Роблес

Назад
08 Жовтня 2024, 17:37

 

Зустріч  відбулася в онлайн форматі.   

Голова Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Сергій Дейнеко ознайомив Іспанську сторону з актуальною інформацію про стан бойових дій та найнагальнішими військовими й гуманітарними потребами, а також  подякував за готовність та особисті зусилля Міністерки та її команди щодо постійної підтримки ДПСУ та загалом за підтримку Іспанією України, яка протистоїть російській агресії та відстоює цінності Вільного світу. Окремо Сергій Дейнеко подякував за підготовку в Іспанії підрозділів та окремих фахівців Держприкордонслужби, відпочинок та оздоровлення дітей бійців-прикордонників, надання двох мобільних шпиталів, автомобільної та бронетехніки, захисного обладнання, серед якого шоломи, бронежилети, окуляри нічного бачення та амуніція.

Маргарита Роблес підтвердила постійне зобов’язання Міністерства оборони Іспанії продовжувати підтримувати оборону України перед лицем невиправданої та незаконної російської агресії, а також повідомила про завершення двоетапного постачання спецтехніки та снігоочисників, які були замовлені на прийдешню зиму. Крім того, повідомила про хід підготовки наступного вантажу, який включатиме транспортні та тактичні машини високої мобільності, а також автомобілі швидкої допомоги.

Зі свого боку генерал-лейтенант Сергій Дейнеко подякував Міністерству оборони Іспанії за підтримку нещодавнього транспортування та доставки нового польового госпіталю, який є результатом співпраці з фондом «Санта Клара» та його очільницею сестрою Лусією Карам, яка добре відома своїми благодійними ініціативами.

Наприкінці зустрічі Маргарита Роблес та Сергій Дейнеко домовилися про постійний зв’язок для подальшої співпраці.

* При використанні матеріалу гіперпосилання на цю сторінку обов'язкове

Відгуки та коментарі

Мапа сайту