Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія

Державна прикордонна служба України

Пошук
Головна Новини
«Прикордонники»: перший український серіал про захисників кордону

«Прикордонники»: перший український серіал про захисників кордону

Назад
08 Жовтня 2024, 12:46

1 жовтня на українському телебаченні вийшов серіал «Прикордонники», присвячений курсантам Національної академії Державної прикордонної служби України. Проєкт створено командою ДАЛІ БУДЕ ФІЛМЗ спільно з телеканалом НТН.

Ідея серіалу виникла під час візиту творчої групи в академію, і це перший в Україні серіал про курсантів. Сценарій написали Микола Куцик, Ярослав Стень, Богдан Гациляк та Кирило Тимченко, які консультувалися з військовими та прикордонниками.

Історія розпочинається напередодні повномасштабної війни. Курсанти знайомляться зі своїм суворим наставником — героєм АТО Іваном Криницьким, який готує їх до можливих викликів.

Режисер Олексій Єсаков зазначає, що зйомки були фізично виснажливими, адже влітку знімали зимові сцени. «Ми були натхненні важливістю проєкту», — говорить він.

Головну роль зіграв діючий військовий Володимир Ращук, який також був консультантом з військових питань. Цей проєкт став для Олексія особливим, адже в цей час у нього народився син.

«Дякую всім, хто брав участь у створенні цього проєкту. Ми вклали в нього душу і сподіваємось, що історія знайде відгук у серцях глядачів», — резюмує Олексій Єсаков.

* При використанні матеріалу гіперпосилання на цю сторінку обов'язкове

Відгуки та коментарі

Мапа сайту