Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія

Державна прикордонна служба України

Пошук
Головна Новини
Творчість надихає на нові звершення

Творчість надихає на нові звершення

Назад
08 Жовтня 2024, 17:00

З серпня по жовтень у місті Києві на різних локаціях міста відбулася виставка малюнків, інсталяцій, інших творчих робіт, які вшановують мужність, героїзм, професійність та самовідданість прикордонників та прикордонниць.

Виставка стала знаковою подією, яка показала багатогранність талантів військовослужбовців, працівників та їх сімей. Для широкого загалу продемонстровано, що прикордонники та прикордонниці, окрім виконання своїх важливих службових обов'язків, мають багатий внутрішній світ і розвивають свої творчі здібності. Їхній патріотизм, мужність та відповідальність поєднуються з мистецтвом.

У виставці взяли участь понад 100 прикордонників і прикордонниць з усіх регіонів України. Експозиція була насичена живописом і графікою, гончарними виробами, вишиванками, дерев’яними різьбленими експонатами, алмазною вишивкою та вишивкою з бісеру, прикрасами ручної роботи, керамічним розписом, в’язаними іграшками і ляльками-мотанками та виробами з фанери.

Окремо варто відзначити добірки віршів та оповідань, натхнення на створення яких отримані військовослужбовцями під час служби, які показували будні та небезпеки прикордонної служби. Серед найпопулярніших робіт були картини, присвячені природі та військовій тематиці, де на кожному полотні було відчутно глибоку повагу до своєї справи і любов до Батьківщини. Більшість робіт мають національне і символічне значення, наприклад, вишиті ікони та сувеніри, виконані в традиційному українському стилі.

Багато учасників виставки поділилися своїми особистими історіями про те, як мистецтво допомагає їм боротися зі стресом та відновлюватися після важких днів. Деякі прикордонники розповідали, що саме творчість стає для них джерелом сили та натхнення, особливо під час складних моментів служби. Слід зазначити, що виставка стала не лише культурним заходом, але й висловленням підтримки та пошани до українських прикордонників та Сил оборони України в цілому.

Виставка творчих робіт прикордонників та прикордонниць продемонструвала, що люди, які захищають наші кордони, є не лише професіоналами своєї справи, але й талановитими митцями. Вона стала символом єднання культури і служби, показала силу духу та багатогранність українських прикордонників.

Цей захід нагадав, що навіть у найважчих умовах людина здатна творити прекрасне і знаходити в цьому розраду. Виставка, безумовно, надихнула багатьох і показала, що мистецтво здатне об'єднувати, навіть у найскладніші часи.

* При використанні матеріалу гіперпосилання на цю сторінку обов'язкове

Відгуки та коментарі

Мапа сайту