Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія

Державна прикордонна служба України

Пошук
Головна Новини
Представники УВКБ ООН та МОМ провели тренінг для прикордонників

Представники УВКБ ООН та МОМ провели тренінг для прикордонників

Назад
04 Жовтня 2024, 16:39

Держприкордонслужба України за підтримки міжнародних партнерів продовжує формувати механізми прикордонної безпеки, які відповідають європейським цінностям та стандартам.

Днями для військовослужбовців Волинського прикордонного загону представники Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців спільно з Міжнародною організацією з міграції провели тренінг з протидії торгівлі людьми та надання першої психологічної допомоги постраждалим.

Учасники тренінгу визначили основні індикатори виявлення потенційних жертв торгівлі людьми, можливі ризики, а також обговорили наявні тенденції у сфері протидії сучасній формі рабства.

Крім того, інспектори прикордонного контролю, які безпосередньо залучаються до несення служби в пунктах пропуску та оперативні співробітники, які брали участь у тренінгу, розглянули найбільш типові схеми й механізми цього виду протиправної діяльності. Розібрали різні ситуації, що можуть трапитися на шляхах міжнародного сполучення, й обговорили варіанти подальших дій з боку правоохоронців.

Такі навчання періодично організовують для прикордонників, аби підвищити ефективність ідентифікації та виявлення потенційних жертв торгівлі людьми на кордонах країни. Для охоронців держрубежу вони завжди є важливими та актуальними.

Нагадуємо рекомендації Міністерства соціальної політики України, щоб не потрапити на гачок торгівців людьми https://www.msp.gov.ua/news/23909.html.

 

* При використанні матеріалу гіперпосилання на цю сторінку обов'язкове

Відгуки та коментарі

Мапа сайту