Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія

Державна прикордонна служба України

Пошук
Головна Новини
(ВІДЕО) Медики Держприкордонслужби в Іспанії вчилися розгортанню та експлуатації мобільного шпиталю та провели низку зустрічей

(ВІДЕО) Медики Держприкордонслужби в Іспанії вчилися розгортанню та експлуатації мобільного шпиталю та провели низку зустрічей

Назад
04 Жовтня 2024, 12:45

Мобільний шпиталь компанії ARPA, експлуатації якому навчалися українські медики-прикордонники, вже прибув в Україну і незабаром буде використовуватися для надання медичної допомоги нашим бійцям.

Даний медичний комплекс виготовлений із врахуванням важливих побажань та зауважень з боку українських бойових медиків-прикордонників. До слова, іспанська компанія ARPA має більш як 50 років досвіду у мобільних польових рішеннях.

Ініціатором виготовлення і передачі Україні цього медичного комплексу, а також проведення тренінгу для українських військових медиків є директор Фонду монастиря Санта-Клара пані Марія Люсія Карам Паділла.

Упродовж тижня на робочому майданчику іспанської компанії ARPA в м. Сарагоса представники підрозділів медичного забезпечення Державної прикордонної служби України опановували навички з розгортання, згортання, експлуатації та технічного обслуговування мобільного медичного комплексу.

Мобільний медичний комплекс складається з 4 наметів каркасного типу: приймальне відділення на 3 ліжка, розподільне відділення, реанімаційне відділення на 6 ліжок та стерилізаційну, що з’єднуються між собою в єдиний комплекс та 2 металевих контейнерів (рентген-кабінет та операційна). Також в наявності 2 системи подачі кисню та медичного газу для операційної та реанімаційного відділення, система кондиціювання та обігріву.

Перебуваючи в Іспанії українські прикордонники та сестра Марія Люсія Карам Паділла також провели зустріч з керівництвом однієї з лікарень у Барселоні. Обговорили питання направлення українських військовослужбовців на лікування, спроможності госпіталю з надання медичної допомоги та перспективи подальшої співпраці. Іспанська сторона запевнила, що готова приймати на лікування та реабілітацію власним коштом наших військовослужбовців. Також, керівництво клініки у Барселоні запевнило, що вони готові бути партнерами Держприкордонслужби під час формування міжнародних грантів і залучення європейських інвестицій для розвитку медицини відомства.

Зі свого боку пані Марія Люсія Карам Паділла підтвердила готовність Фонду монастиря Санта-Клара облаштувати квартири для реабілітації поранених українських захисників та прийняти на проживання дев’ять військовослужбовців та трьох доглядальників.

Державна прикордонна служба України висловлює велику вдячність за допомогу, надану Фондом Монастиря Санта-Клара у сприянні передачі мобільного медичного комплексу Україні, організацію тренінгу для медиків ДПСУ та можливість проведення зустрічі представниками шпиталю у Барселоні.

Разом – до Перемоги України!

* При використанні матеріалу гіперпосилання на цю сторінку обов'язкове

Відгуки та коментарі

Мапа сайту