Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія

Державна прикордонна служба України

Пошук
Головна Новини
(ВІДЕО) Українець, пробираючись до Польщі, добу блукав лісом, болотами, пив росу з рослин, поки не опинився біля кордону з рб

(ВІДЕО) Українець, пробираючись до Польщі, добу блукав лісом, болотами, пив росу з рослин, поки не опинився біля кордону з рб

Назад
03 Жовтня 2024, 12:51

Квест з незаконного перетинання кордону для жителя Кіровоградщини завершився на Рівненщині.

Днями прикордонники 9 загону імені Січових Стрільців виявили чоловіка, який на Рівненщині намагався незаконно перетнути кордон з білоруссю.

Побачивши українських військовослужбовців, чоловік почав кричати до них польською мовою. Прикордонний наряд одразу затримав невідомого.

Порушником виявився 53-річний уродженець Кіровоградщини. Він намагався у незаконний спосіб потрапити в Польщу, проте заблукав та опинився біля українсько-білоруського кордону.

Прикордонникам він пояснив, що поради щодо маршруту руху в одному з месенджерів йому надавав невідомий, який, начебто, зголосився допомогти в незаконному перетинанні кордону. Вирушивши в дорогу, чоловік рухався по вказаному незнайомцем маршруту. Оскільки планував потрапити в Польщу швидко, зайвих речей з собою вирішив не брати, не прихопив навіть води. Проте, під час незаконної подорожі щось пішло не так, він заблукав та майже добу ходив по лісах й болотах. Та замість того щоб вийти на кордон з Польщею, він опинився біля кордону з білоруссю.

«Думав, що тут ліс такий самий як і в нас на Кіровоградщині, більше сосновий, але виявилося, що тут болото, дереза, трава до грудей, непрохідні «джунглі». Людей немає ніде. Я почув гавкіт собак, кудахкання курей і зрозумів, що десь мають бути люди. Я взагалі не розумів де я знаходжусь. Тоді я вирішив, що досить з мене цих пригод, буду пробиратися до людей. Натрапив на водойму, з якої напився води, тому що до цього доводилося збирати росу з рослин», - розповів затриманий.

Знесилений чоловік натрапив на українських прикордонників. Побачивши людей у військовій формі, він подумав, що це польські прикордонники, тому звернувся до них іноземною мовою.

Чоловіка притягнули до адміністративної відповідальності за ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

* При використанні матеріалу гіперпосилання на цю сторінку обов'язкове

Відгуки та коментарі

Мапа сайту