Янгол з пістолетом

НАЗАД
27 травня 2023 09:00

Олександру було 38 років, коли він загинув. Він був прикордонником-кінологом.

У Держприкордонслужбу воїн прийшов у 2014 році з початком російсько-української війни.

27 травня 2022 року, під час контрнаступальних дій на Харківщині, бійці зведеного прикордонного загону ДОЗОР отримали наказ на штурм ворожих позицій. Ціль – відкинути загарбників від обласного центру. Воїни чітко усвідомлювали важливість завдання і діяли як єдиний кулак.

«Того дня щільність бою зі стрілецької зброї була такою, що бійці не чули один одного за кілька метрів. Над головами літали артилерійські та мінометні снаряди, а знизу – кулі. Прямий візуальний та вогневий контакт з ворогом» – пригадує боєць на псевдо «Майкл».

Загін виконав завдання і відкинув сили загарбників до автодороги «Харків-білгород», але, на жаль, Небесний «ДОЗОР» поповнився одним Захисником України. Під час бою від ворожої кулі героїчно загинув майстер-сержант Олександр Левченко.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, відповідно до Указу Президента України воїн нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

Сиротами залишилося двоє синочків. Анжеліка, вдова Олександра, розповідає, коли їх старшого сина першокласника запитують про тата, він каже: «мій тато Янгол з пістолетом, він нас боронить на Небесах».

На цвинтар до могилки свого господаря приходить навідатися і напарник Олександра – службовий пес Норд. Олександр тотально довіряв своєму чотирилапому напарнику, він говорив так: «на службі Норд полюбляє «шматувати» порушників, а вдома я довіряю йому своїх дітей».

Сьогодні й щодня ми пам’ятаємо Побратимів, які в боях за Україну віддали найдорожче – своє життя.

Спочивай, Брате!

Вірою і правдою!