На кордоні з Польщею семеро осіб намагалися за допомогою хабарів уникнути карантину

НАЗАД
06 сiчня 2021 10:06

Минулої доби два громадянина Польщі та п’ять українців намагались уникнути самоізоляції та хабарами схиляли прикордонників до службових злочинів.

Усі спроби надання неправомірної вигоди посадовим особам Держприкордонслужби були припинені на кордоні з Польщею. Зокрема, у пунктах пропуску «Краківець» та «Шегині» прикордонникам пропонували хабарі в гривнях, злотих та євро. В усіх випадках прикордонники від неправомірної вигоди відмовилися.

Як наслідок, хабародавці все ж встановили відповідні застосунки для проходження самоізоляції. За кожним фактом спроби надання хабаря у Нацполіцію направили повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого статтею 369 ККУ. Санкція цієї статті передбачає за пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі штраф до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження чи позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Нагадаємо, що на даний час Польща внесена у «червону зону» переліку держав зі значним поширенням COVID-19. Цей перелік щотижня оновлюється Міністерством охорони здоров’я України. Громадяни, які в’їжджають в Україну з країни «червоної зони», переважно мають пройти самоізоляцію. Крім цього, іноземці (крім певних винятків), які в’їжджають в Україну, зобов’язані мати страховку, яка передбачає лікування Covid-19, на весь термін перебування в нашій країні. Детальніше з вимогами щодо перетинання державного кордону України в умовах карантину можна ознайомитися за посиланням: https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-kordonuadminmezhilinii-zitknennya-v-umovah-karantinu/.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси