Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія

Державна прикордонна служба України

Пошук
Головна Новини
Україна – США: співпраця продовжується

Україна – США: співпраця продовжується

Назад
12 Жовтня 2024, 12:36

 11 жовтня 2024 року відбулась зустріч Першого заступника Голови Державної прикордонної служби України генерал-майора Володимира Нікіфоренка з менеджеркою Програми запобігання розповсюдженню (PPP) Агентства зменшення загрози Міністерства оборони США (DTRA) Ешлі ГЕЛЕТОЮ.

Основною метою зустрічі стало обговорення стану та перспектив двостороннього співробітництва між Держприкордонслужбою та DTRA щодо започаткування та імплементації проєктів та ініціатив  міжнародної технічної допомоги у сфері прикордонної безпеки та радіаційного, хімічного та біологічного захисту.

Володимир НІКІФОРЕНКО висловив подяку за системну підтримку України та поінформував про поточну ситуацію на державному кордоні й виклики, з якими стикається прикордонне відомство в умовах російської повномасштабної збройної агресії проти України.

Американська сторона підтвердила намір подальшої співпраці з Держприкордонслужбою та висловила готовність до подальшого розвитку двостороннього співробітництва й обміну досвідом.

Окремі акценти були зроблені на важливості захисту прикордонників, які виконують бойові завдання та піддаються ураженню отруйними хімічними речовинами, що є порушенням міжнародного гуманітарного права.

Водночас було наголошено на важливості започаткування спільних проєктів із розвитку спроможностей прикордонного відомства з раннього виявлення загроз на кордоні з використанням сучасних технологій спостереження та організації інженерного облаштування.

* При використанні матеріалу гіперпосилання на цю сторінку обов'язкове

Відгуки та коментарі

Мапа сайту