Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія

Державна прикордонна служба України

Пошук
Головна Новини
Четверо порушників та килим-всюдихід

Четверо порушників та килим-всюдихід

Назад
12 Жовтня 2024, 12:15

На відміну від відомої казки, цього разу килим мав слугувати правопорушникам не для повітряної подорожі, а для «перельоту» до Угорщини. Переправники мали накинути його на загороджувальний паркан, аби їхній «клієнт» міг перелізти через колючий дріт. 

Оперативники Чопського загону ліквідували канал незаконного переправлення осіб призовного віку через українсько-угорський кордон, що діяв у межах Ужгородського району. Заходи проводилися у рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» спільно зі співробітниками міграційної поліції та слідчими Нацполіції, за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури.

Трьох закарпатців – організатора і двох його пособників, а також жителя Запорізької області, якого вони переводили, затримали за 150 метрів від держрубежу. Правопорушники саме дісталися загороджувального паркану і готували «клієнта» до його подолання. Для цього вони підготували спеціальний «девайс» - килимок, який мав убезпечити чоловіка від колючого дроту. Втім, планам протиправної групи завадив прикордонний наряд відділення «Саловка».

Правоохоронці встановили, що організатор вийшов на «клієнта» за допомогою соцмереж. Чоловіки домовилися про суму винагороди, переправник повідомив запорожцеві час і місце зустрічі, звідки останнього забрали автомобілем. На момент затримання запорожець уже передав закарпатцям грошову винагороду за послугу у розмірі 6000 доларів США. 

У ході проведення огляду місця події слідчо-оперативна група вилучила у правопорушників мобільні телефони та грошові кошти у розмірі 6000 доларів США. 

Переправників затримали у порядку ст.208 КПК України і помістили до ізолятора тимчасового тримання ГУНП в Закарпатській області

На адресу Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 3 ст. 332 ККУ.

Тривають слідчі дії.

 

* При використанні матеріалу гіперпосилання на цю сторінку обов'язкове

Відгуки та коментарі

Мапа сайту