Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія

Державна прикордонна служба України

Пошук
Головна Новини
Харків'янину повідомили про підозру за поширювання пропагандистських наративів у соцмережах

Харків'янину повідомили про підозру за поширювання пропагандистських наративів у соцмережах

Назад
12 Жовтня 2024, 08:57

Групою у складі офіцерів Головного оперативно-розшукового відділу 4 прикордонного загону Державної прикордонної служби України, співробітників Управління Служби безпеки України та слідчими відділу УСБУ в Харківській області, було встановлено 36-річного харків’янина, який розповсюджував у мережі Інтернет матеріали, де виправдовував збройну агресію росії проти України та виправдовував воєнні злочини.

Для поширення протиправних матеріалів чоловік використовував російські канали у мережі Телеграм. У одному із коментарів чоловік написав, що росіянам немає за що перепрошувати перед українцями, оскільки, він вважає, що  їхньої вини ні в чому нема. Також у своїх дописах ворожий агітатор постійно стверджував, що Харків це російське місто.

Протиправний характер висловлювань чоловіка підтверджено висновком спеціальної експертизи.

Наразі чоловікові повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників). Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

* При використанні матеріалу гіперпосилання на цю сторінку обов'язкове

Відгуки та коментарі

Мапа сайту