Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія

Державна прикордонна служба України

Пошук
Головна Новини
На Вінниччині затримали переправника осіб через кордон

На Вінниччині затримали переправника осіб через кордон

Назад
10 Жовтня 2024, 09:59

Оперативні співробітники Могилів-Подільського загону затримали мешканця Вінниччини, який перевозив особу до кордону на власному автомобілі. Встановлено, що він був учасником злочинної групи, яка надавала послуги з незаконного перетинання державного кордону. Для організації та узгодження дій зловмисники використовували один із популярних месенджерів.

Транспортування «клієнта» з Вінниці до визначеної точки поблизу кордону з Придністровським регіоном Молдови здійснював 34-річний водій. Щоб не привертати уваги правоохоронців, водій вирішив взяти з собою подругу, створюючи враження звичайної сімейної поїздки. Вартість такої подорожі  становила понад 2 тисячі доларів США.

Водія затримали відповідно до статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Йому обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон».

Заходи проводилися в рамках кримінального провадження за ст. 332 КК України спільно з представниками Могилів-Подільського районного відділу поліції та під процесуальним керівництвом Могилів-Подільської окружної прокуратури.

Слідчі дії тривають.

* При використанні матеріалу гіперпосилання на цю сторінку обов'язкове

Відгуки та коментарі

Мапа сайту