Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія

Державна прикордонна служба України

Пошук
Головна Новини
Діти прикордонників повернулися з оздоровлення за кордоном

Діти прикордонників повернулися з оздоровлення за кордоном

Назад
07 Жовтня 2024, 13:07

Діти військовослужбовців Національної академії Державної прикордонної служби України повернулися з відпочинку та оздоровлення у мальовничій Словенії.

Група складалася з дітей загиблих, полонених, поранених військових та дітей учасників бойових дій. Поїздку організували за підтримки Хмельницької обласної військової адміністрації, Надзвичайного і Повноважного Посла Словенії в Україні пані Матеї Превольшек, а також громадської організації «Саritas/Karitas- Slovenia», у рамках Меморандуму між академією та Службою у справах дітей Хмельницької ОВА.

Вже з перших днів перебування дітей оточили турботою працівники центру Карітас Словенія, продумавши кожен день дитячого відпочинку. Це були прогулянки морем на справжньому піратському кораблі, походи в зоопарк та басейн, пізнавальна екскурсія столицею Словенії Любляною, де дітей зустріли символи міста – дракони, мости, пам’ятки архітектури та неймовірна атмосфера осіннього міста.

Незабутнє враження справила на дітей Постойнська Яма – найдовша система печер в Європі (20570 м) та Пред’ямський ренесансний замок (ХІІ ст.), який занесений в Книгу рекордів Гіннеса.

Погода сприяла й прогулянкам біля моря. Діти залюбки грали в рухливі ігри, купалися, шукали морські скарби, засмагали, ласували морозивом і, звичайно ж, дихали чистим гірським повітрям.

У дні негоди також не було часу сумувати: з дітьми провели сеанс арттерапії, кожен охочий міг пограти в настільні ігри з друзями, потанцювати на дискотеці, переглянути цікавий фільм, розкрити свої таланти під час виготовлення листівок дружби, оригамі, патріотичних малюнків та колажів.

Влаштувала українська група й день української страви – пригощали варениками, виготовленими власноруч.

В передостанній день діти взяли участь у пресконференції, яку організовувала Caritas Slovenia (Карітас Словенія). На заході були присутні: генеральний секретар Карітас Словенія Петер Томажич, Державний секретар Міністерства закордонних та європейських справ Республіки Словенія Меліта Габрич, заступник Посла України в Республіці Словенія Наталя Маркевич, представник Карітас-Спес Україна Ольга Цецевич, керівник відділу міжнародної допомоги Карітас Словенія Яна Лампе, представники словенських телеканалів, газет і радіо, а також Словенське інформаційне агентство.

Діти поділилися своїми враження про подорож, подякували за чудово проведені дні на березі моря, за нові враження та емоції.

Щира подяка всім, хто зробив цей відпочинок можливим, ви даруєте дітям яскраві спогади та віру у щасливе майбутнє!

* При використанні матеріалу гіперпосилання на цю сторінку обов'язкове

Відгуки та коментарі

Мапа сайту