Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія

Державна прикордонна служба України

Пошук
Головна Новини
(ВІДЕО) «Працюємо злагоджено, як музиканти». Вчитель з 22-річним досвідом боронить країну у бригаді «Гарт» на Вовчанському напрямку

(ВІДЕО) «Працюємо злагоджено, як музиканти». Вчитель з 22-річним досвідом боронить країну у бригаді «Гарт» на Вовчанському напрямку

Назад
06 Жовтня 2024, 13:57

Раніше в першу неділю жовтня у нього був святковий вихідний, який він відзначав разом з колегами – День працівників освіти. Але зараз він стоїть разом з побратимами на бойовому чергуванні.

До повномасштабного вторгнення прикордонник Валентин на псевдо Музикант працював вчителем в одній зі шкіл в Чернівецькій області. Протягом 22 років чоловік викладав у загальноосвітній школі, навчав дітей музичного мистецтва. Життя педагога було наповнене гармонією та сміхом. Вдома завжди чекала любляча родина, на роботі – улюблена справа.

Все змінилося 24 лютого 2022 року. В той день школа була пустою, діти залишилися вдома. Валентин чітко зрозумів, що пора відкласти улюблені музичні інструменти й стати на захист Батьківщини. 12 березня він уже був в одному строю з прикордонниками. Сопілку, фортепіано та баян Музикант замінив на зенітну установку ЗУ-23-2. Тепер він керує розрахунком ППО та нищить повітряні цілі ворога на Вовчанському напрямку. Прикордонник несе службу в підрозділі «Скорпіон» бригади «Гарт». На рахунку його розрахунку десятки збитих ворожих цілей. Свою команду тренує, як справжній вчитель. Прищеплює дисципліну, порядок та готовності до роботи в режимі «non stop», адже від умінь його бійців залежить безпека та життя побратимів.

Кожне бойове завдання прикордонник порівнює з музикою. Каже, тут все як в оркестрі, тільки успіх вимірюється не оплесками та квітами, а збитими дронами та врятованими життями. Валентин, як і всі українці, мріє про мирне небо над головами своїх дітей, для цього чоловік власноруч чистить його від ворожих вбивчих «пташок», чим кожного дня наближає нашу спільну перемогу.

Вітаємо всіх вчителів з професійним святом! І окрема шана тим з них, які наразі боронять нашу країну зі зброєю в руках!

* При використанні матеріалу гіперпосилання на цю сторінку обов'язкове

Відгуки та коментарі

Мапа сайту