Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія

Державна прикордонна служба України

Пошук
Головна Новини
(ВІДЕО) Забіг «Сталевий кордон» 3.0: дощ не став на заваді

(ВІДЕО) Забіг «Сталевий кордон» 3.0: дощ не став на заваді

Назад
06 Жовтня 2024, 08:22

Всі охочі змогли долучитися до благодійного забігу «Сталевий кордон» 3.0, який організувала ГО «Підтримка України» спільно з біговою спільнотою Race Expert, Хмельницькою гуманітарно-педагогічною академією, за підтримки Національної академії Держприкордонслужби України, Хмельницької обласної військової адміністрації та Хмельницької міської ради.

Метою спортивного заходу було зібрати кошти на РЕБ для прикордонників, які виконують завдання у зоні бойових дій.

Попри похмуру погоду, забіг зібрав понад 1400 учасників, серед яких й військовослужбовці Національної академії Державної прикордонної служби України.

Участь у заході взяли люди різних вікових категорій: від 4 до 65 років. Дорослі долали дистанції в 1 кілометр або 3 кілометри, в той час, як діти бігли 500 метрів. Учасники забігу отримали пам'ятні медалі та призи від спонсорів.

Ректор Національної академії Державної прикордонної служби України генерал-майор Олександр Луцький подякував організаторам та учасникам, які долучилися до благодійного забігу, навіть попри дощ: «Ми прекрасно розуміємо, що навіть у таких погодних умовах наші воїни зараз боронять нашу державу. Я хотів би, щоб ми пам'ятали, що саме дякуючи їм ми зараз проживаємо у відносно мирному Хмельницькому. Завдяки їм наші курсанти, слухачі можуть навчатися, здобувати освіту, щоб теж стати на захист нашої держави».

Початково метою збору було зібрати хоча б двісті тисяч гривень, в результаті загальна сума збору склала 520 тисяч гривень: 400 тисяч з яких — благодійні внески учасників забігу й ще 120 тисяч — внесок бігової спільноти Race Expert.

Одразу під час заходу прикордонним підрозділам, які виконують завдання у зоні бойових дій, передали пристрій радіоелектронної боротьби (РЕБ) для боротьби з ударними FPV та безпілотниками; дві зарядні станції Ecoflow та інверторний генератор.

Дякуємо всім, хто долучився до цього важливого заходу! Дощ не став на заваді нашій єдності та бажанню допомогти. Кожен крок цього забігу наближає Перемогу і разом ми здатні на більше, ніж можемо собі уявити. Сила – у підтримці!

* При використанні матеріалу гіперпосилання на цю сторінку обов'язкове

Відгуки та коментарі

Мапа сайту