Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія

Державна прикордонна служба України

Пошук
Головна Новини
(ВІДЕО) Вітрила дружби: ліцеїсти та моряки-прикордонники прокладають спільний курс

(ВІДЕО) Вітрила дружби: ліцеїсти та моряки-прикордонники прокладають спільний курс

Назад
06 Жовтня 2024, 10:06

Морські прикордонники та учні Одеського ліцею № 9 дружать вже багато років і ця дружба, овіяна морським бризом, з роками лише міцнішає.

Днями моряки-прикордонники залюбки побували у своїх друзів в ліцеї й взяли безпосередню участь у особливій події – в одному з класів ліцею відбулася урочиста посвята учнів у юнацьку чоту 1 загону Морської охорони.

Ініціатором створення чоти став класний керівник 6 класу ліцею, давній друг моряків-прикордонників і фронтмен гурту «Друже Музико» Максим Трубніков.

Ліцеїсти з відповідальністю підготувалися до посвяти, вразивши моряків впевненими знаннями про історію Морської охорони та особливості служби морських прикордонників.

Захід розпочався виконанням авторського «Маршу Морської охорони». Під час урочистої частини заступник командира 1 загону Морської охорони Андрій Тур вручив кожному з ліцеїстів шеврон та головний убір, символічно присвоївши звання юнги. Офіцер також передав чоті прапор Морської охорони та шеврон, викарбуваний у дереві.

Після церемонії моряки презентували ліцеїстам експозицію зі своїм екіпіруванням та озброєнням. В укритті ліцею, де проходив захід, панували неабиякі емоції — учні активно приміряли спорядження, засоби захисту, водолазне обладнання та ставили прикордонникам численні запитання, роблячи селфі на згадку.

Ще задовго до повномасштабного вторгнення ліцеїсти часто відвідували морських прикордонників, спілкувалися з ними у теплій невимушеній обстановці, ознайомлювалися зі специфікою морської служби на кораблях і катерах.

Щиро віримо у те, що незабаром, з настанням Перемоги, наші юні друзі знову матимуть можливість завітати до нас та відчути теплий морський бриз, перебуваючи на бортах наших кораблів та катерів.

* При використанні матеріалу гіперпосилання на цю сторінку обов'язкове

Відгуки та коментарі

Мапа сайту