Звитяга захисника Маріуполя

НАЗАД
15 вересня 2022 11:34

Головний корабельний старшина Володимир Вдовенко - захисник міста-героя Маріуполя.

Моряк-прикордонник разом з товаришами по зброї мужньо виконував військовий обов’язок, захищаючи Батьківщину та місто, яке з початку березня перебувало в оточенні та під нищівними атаками ворога з повітря, моря та суходолу.

Володимир з міста Новоазовськ Донецької області. Головне захоплення – футбол, головний життєвий принцип – чесність. Разом з дружиною виховує двох дітей.

Прикордонник двічі втратив свій дім. У 2014 році, внаслідок російської агресії, разом з родиною вирішив залишити рідне місто, захоплене загарбниками, та переїхати в Маріуполь. Згодом призвався до лав Державної прикордонної служби України та з перших днів проходив службу в зоні АТО/ООС й захищав українську землю і рідний народ від російської навали.

З 24 лютого 2022 року разом з усіма військовослужбовцями 23 загону Морської охорони безперервно перебував на службі, посилював оборонні позиції в місті, ніс службу на бойових постах.

Під час чергового обстрілу 5 квітня артилерійський снаряд поцілив по позиціях, які тримав Володимир з побратимами. Отримавши важке поранення, моряк-прикордонник стійко тримався сам і підбадьорював колег. Перевезений до польового підземного шпиталю, який розташовувався на території комбінату «Азовсталь», Володимир ледь дочекався, поки рана почне загоюватися і як тільки зміг, зі зброєю в руках, долучився до оборонних заходів.

А 16 травня всі військовослужбовці Маріупольського гарнізону виконали наказ Головнокомандувача України, до останнього тримали свій бойовий рубіж і залишились вірними присязі. Вони вийшли з території заводу «Азовсталь», який став символом нескореності та спротиву України.

І в полоні поранений боєць тримався гідно, не дозволивши ворогам зламати свою волю й віру в Перемогу.

Наприкінці травня, в результаті обміну полоненими, Володимира доставили в шпиталь в Україні, де він дотепер продовжує лікування та реабілітацію.

Указом Президента України від 22.08.2022 року № 590/2022 за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі головний корабельний старшина Володимир Вдовенко нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Слава Україні та її воїнам!

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси