Зрозумів, що кінологія – це покликання

НАЗАД
15 серпня 2023 16:11

Свою службу прикордонник Олександр розпочав два роки тому строковиком на Одещині.

Згодом юнак підписав контракт та продовжив службу, але уже не сам, а в парі з чотирилапим напарником, адже зрозумів, що кінологія – це його покликання.

Зараз Олександр проходить навчання і у нього тепер є чотирилапа напарниця – німецька вівчарка Лі. Серед усіх порід Олександр обрав саме німецьку вівчарку, бо каже, що це найрозумніші та найвідданіші собаки.

«Лі – моя перша собака, з якою я навчаюся на пошук вибухових речовин. До цього я не був кінологом, тож разом зі своєю напарницею опановую нові знання та навики. З Лі я працюю близько місяця, але за такий невеликий проміжок часу можу з упевненістю сказати, що ми дійсно одна команда. Я відразу відчув, що ця собака стане мені не лише надійним напарником, а й вірним другом», - поділився кінолог.

На початковому етапі навчання важливо більше часу проводити з собакою, аби налагодити з нею зв'язок. За словами кінолога, виховання чотирилапого схоже до навчання людини у школі, де поступово, крок за кроком вивчаємо щось нове.

«Як кінолог-початківець, я вивчаю все з «нуля». Зараз з Лі ми відпрацьовуємо базові команди: «гуляти», «до мене», «сидіти», «лежати», «поруч», щоб налагодити взаємодію. А вже згодом приступимо до привчання собаки на запах вибухових речовин», - розповів прикордонник.

Сьогодні службові собаки стали незамінними помічниками для прикордонників, вони допомагають виконувати різноманітні завдання: від розмінування до пошуку наркотичних речовин. Тож, Олександр вірить, що Лі теж стане йому вірним напарником та другом і в службі і у житті.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси