Зрадника, який втік в «ЛНР», тепер шукає ДБР

НАЗАД
09 червня 2023 11:30

Внутрішня безпека Держприкордонслужби зібрала матеріали на дезертира, який зрадив побратимів та служить автоінспектором в окупантів.

За матеріалами оперативників внутрішньої безпеки Державної прикордонної служби України слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Краматорську, розпочали кримінальне провадження відносно військовослужбовця. Йому заочно оголошено підозру у дезертирстві (ч. 4 ст. 408 КК України) та колабораціонізмі (ч. 7 ст. 111-1 КК України). За ці злочини фігурант може на 15 років потрапити за ґрати.

Підозрюваний, житель Старобільського району Луганщини, після 2020 року уклав контракт з Держприкордонслужбою. На початку повномасштабного вторгнення росії він самовільно залишив місце несення служби. Потім дезертир влаштувався у так звану «службу дорожньої автоінспекції народної міліції лнр». Він не лише служить загарбникам, а проводить так звані «профорієнтаційні заходи» у навчальних закладах, пропагуючи «руський мір» дітям, які перебувають в окупації.

Прикордонний підрозділ, з якого дезертував підозрюваний, з перших днів повномасштабного вторгнення бере участь у стримуванні російської агресії. Деякі бійці, боронячи країну, заплатили власним життям. Колишній керівник запевняє, що співслужбовці переповнені зневаги до зрадника та бажання якнайшвидше деокупувати Луганщину. Вони впевнені, що дезертира чекає не лише покарання, а й громадський осуд, але лише в тому випадку, якщо він доживе до суду, бо на полі бою у запроданця не багато шансів.

Процесуальне керівництво за справою здійснює Луганська спеціалізована прокуратура у сфері оборони.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси