Знайомтесь – це прикордонник Ярік!

НАЗАД
03 липня 2021 16:26

Та ні, це не військовослужбовець з позивним «Ярік», як ви, напевно, подумали – це чотирилапий помічник охоронців кордону.

До одного із прикордонних підрозділів в районі проведення операції Об’єднаних сил Ярік приїхав торік. Раніше він проходив службу на Сумщині, де виявляв наркотичні речовини, що намагались перевезти «мандрівники». Ні один грам «зілля» не перетнув кордон повз його носика.

Інспектор кінолог Олександр в тандемі зі своїм «маленьким хвостиком», в будь-яку погоду, пліч-о-пліч несуть службу в одному з контрольних пунктів в’їзду-виїзду на Луганщині.

Багаторічний тандем переїхав задля оборони свого краю та протидії незаконному обігу наркотичних речовин, які «ділки» намагаються перемістити як через кордон, так і через лінію розмежування. Наразі рух дорожнім коридором до КПВВ, в якому вони проходять службу, заблокований зі сторони окупантів.

Тож «мужня пара» знаходить вихід аби навички, здобуті роками, не втрачались ні на хвилину. Олександр регулярно проводить навчання з Яріком, в якому той кожного разу ще з більшою зацікавленість бере участь та завзято йде до кінця. Вухань завжди виявляє сховок з запахоносієм, де б Олександр його не заховав.

Не обходиться й без пестощів. Разом з іншими своїми чотирилапими побратимами Ярік полюбляє побавитись, особливо коли його хвостаті колеги разом з ним заступають на службу. Перед підготовкою вони здоровкаються та грають.

Однак, як тільки справа стосується служби, Ярік одразу ж з грайливого хвостика стає працьовитим, стриманим та виваженим службовим собакою.

Нещодавно кінолог разом з псом поїхали до іншого підрозділу, де вони матимуть змогу відпрацьовувати вже здобуті навички на практиці.

У порушників жодного шансу, адже на варті потужна зброя – кінолог та його вірний чотирилапий друг і помічник.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси