Зміна режиму роботи контрольних пунктів та продовження карантинних обмежень – про ситуацію в КПВВ на Донбасі

НАЗАД
25 травня 2020 14:59

Відповідно до розпорядження Командувача операції об’єднаних сил з 1 червня всі контрольні пункти в’їзду-виїзду на лінії розмежування переходять на літній графік роботи – з 6.00 до 20.00.

У зв’язку із урядовим рішенням щодо продовження загальнодержавного карантину до 22 червня, обмеження на перетинання лінії розмежування в КПВВ продовжують діяти.

Водночас, відповідно до розпорядження Командувача операції об’єднаних сил з 1 червня всі контрольні пункти в’їзду-виїзду на лінії розмежування переходять на літній графік роботи – з 6.00 до 20.00.

Під час карантинних обмежень перетнути лінію розмежування можна лише за окремим рішенням Командувача об’єднаних сил при надзвичайних обставинах гуманітарного характеру.

Проте, наявність важливих життєвих обставин і позитивного рішення Командувача об’єднаних сил на пропуск, не гарантує успішного перетину лінії розмежування. Оскільки російські найманці блокують такі спроби та розвертають громадян у так звану «сіру зону».

Останній такий випадок мав місце сьогодні, 25 травня. Через КПВВ «Станиця Луганська», за окремим рішенням Командувача об’єднаних сил, на вихід до ТОТУ прикордонники оформили громадянку України. Через деякий час військовослужбовці Луганського прикордонного загону вже забезпечували повернення жінки на контрольовану територію. Під час спроби перетину лінії розмежування в бік ТОТ України нашу співвітчизницю зупинили проросійські бойовики та змусили йти геть без пояснення причин.

Крім того, вчора в КПВВ «Новотроїцьке» виявлено порушника самоізоляції.  Прикордонники під час бесіди з особою, що мала намір слідувати на тимчасово окуповану територію України, встановили, що чоловік днями приїхав з Польщі. Із прибуттям на Батьківщину українець встановив мобільний додаток «Дій вдома» та зобов’язався перебувати на самоізоляції. Порушника передано представникам Нацполіції для складання справи про адміністративне правопорушення.

Просимо громадян, врахувати інформацію про зміну режиму роботи КПВВ, карантинні обмеження та дії російських збройних формувань. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси