Жодні слова і нагороди не замінять сина, чоловіка, батька..

НАЗАД
27 грудня 2023 09:03

П'ятьох полеглих військовослужбовців 1 прикордонного загону Указом Президента України Володимира Зеленського удостоєно орденом «За мужність» ІІІ ступеня, на жаль, посмертно.

Загиблі герої родом із Рівненщини. Усі вони служили в зоні активних бойових дій та сумлінно виконували обов'язки з оборони Батьківщини. Були вірні військовій присязі й віддали в боротьбі за нашу спільну Перемогу найдорожче – життя.

Старший солдат Юрій Василець загинув під час масованого артилерійського обстрілу під Соледаром. Вдома на чоловіка чекала дружина, мама та двоє дітей.

Старший солдат Василь Мельничук виконував бойові завдання у Бахмуті. Під час стрілецького бою життя чоловіка обірвала ворожа куля. У загиблого залишилась дружина  та син Павло.

Старший солдат Петро Осадчук поліг під час виконання бойових завдань в районі Соледару. В ході артилерійського обстрілу військовий дістав поранення, несумісні з життям. Прикордоннику було лише 27 років, він був єдиним сином у мами Валентини.

Старший солдат Сергій Старовєров загинув виконуючи бойові завдання в районі Соледару. Під час проведення штурмових дій, противник підступно відкрив вогонь з артилерії по прикордонниках. Сергій одним із перших кинувся у бій та героїчно загинув. На чоловіка вдома чекали батьки та син.

Старший солдат Юрій Туньов поклав своє життя за Україну під Бахмутом. Військовий загинув у результаті мінометного обстрілу. У полеглого героя залишилося двоє дітей.

Нагороди сім'ям загиблих прикордонників особисто вручив начальник Донецького прикордонного загону Олег Бурда.

–Жодні слова  і нагороди не замінять сина, чоловіка, батька. Ця війна забирає життя наших найкращих людей. Полеглі військовослужбовці 1 прикордонного загону самовіддано боронили свій край від навали окупантів. Вони гідно виконували службовий обов’язок та стояли на захисті суверенітету України, на жаль, ціною найдорожчого... Кожен, хто віддав своє життя за Україну – Герой! Наше головне завдання зберегти у пам'яті їхні світлі образи та шанувати їхні родини. Для нас велика честь стояти поруч з Вами! Прийміть щирі глибокі співчуття від усіх прикордонників. Ми обов’язково помстимося за смерті побратимів та здобудемо Перемогу! Щоб Ви та Ваші діти змогли жити у тій незалежній вільній країні, за яку віддали життя наші полеглі Герої! Слава Україні! Слава кожному полеглому прикордоннику! Героям Слава!» – зазначив у своєму зверненні до родин загиблих Олег Бурда.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси