Жоден штурм на фронті не буває без їхнього прикриття

НАЗАД
05 квiтня 2024 09:37

Зенітні розрахунки – основа успішних операцій у зоні ведення активних бойових дій.

Перед ними задача – захистити піхоту від ударів із повітря та протидіяти безпілотним літальним апаратам противника. Від їхнього уміння залежить кількість збережених людських життів. Саме тому зенітники постійно тренуються та вдосконалюють свої навички.

Під час бойового злагодження гідну підготовку та чудову командну роботу одного із зенітних розрахунків 1 прикордонного загону відзначив бойовий офіцер та за сумісництвом заступник начальника загону підполковник Олександр Гребенюк. Прикордонник на війні з 2014 року. Багато пройшов і багато бачив. Тому, каже, цей розрахунок – ще багатьом дасть фору. За уміння та майстерність офіцер презентував зенітникам цінний подарунок. Це портативний лазерний ліхтар.

«Ви всі молодці. Чудова командна робота. Впевнений, в зоні введення активних бойових дій ви ще себе проявите. Дякую за роботу і пишаюся», - зазначив підполковник Олександр Гребенюк.

Ліхтар був наданий в рамках благодійної допомоги від приватного підприємця Наталії Банацької. Благодійниця допомагає військовим з 2014 року. Раніше для прикордонників першого загону нею був придбаний тепловізійний прилад.

«Після початку війни, з 2014 року, наше приватне підприємство допомагає військовим усім, чим можемо бути корисними і що можемо дістати. За ці 10 років у нас з'явилося багато знайомих захисників, серед них прикордонники, які воюють від самого початку. Ми дізналися, що хлопцям треба отакий ліхтарик і я його замовила. Вони бережуть наш спокій і їм потрібна підтримка», - зазначає Наталія Банацька.

Ліхтарик отримав начальник зенітного розрахунку. Він зазначив, що в нічний час – це досить корисна річ, котра буде використовуватися для підсвічування повітряних цілей в разі атаки дронами. Ліхтарик дозволяє точно налаштувати потік світла. Його дальність сягає до 3 кілометрів та дозволяє працювати до 20 000 годин без частої заміни джерела світла.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси