Життя людей – найвища цінність, а їхній порятунок – найкраща робота

НАЗАД
18 грудня 2022 12:01

Медик-прикордонник Іван народився на Вінниччині. Досить рано хлопець визначився з майбутньою професією і вже після 9 класу вступив до медичного коледжу. Згодом продовжив навчання в Національному медичному університеті ім. О.О. Богомольця в Києві.

Під час навчання Іван працював медбратом в Київському центрі екстреної медичної допомоги, опановуючи лікарську справу на практиці. По закінченню університету молодий лікар вступив до інтернатури. Паралельно працював лікарем в одному з селищ рідної Вінницької області.

У 2017 році Іван уклав контракт з Державною прикордонною службою України і став слухачем відділення післядипломної підготовки медичної частини Головного військово-медичного клінічного центру ДПСУ. Успіхи у навчанні та досвід роботи в медичних закладах не залишились непоміченими, далі Іван був призначений на посаду начальника служби охорони здоров’я прикордонного загону, який виконував бойові завдання у складі Об’єднаних сил.

З початком повномасштабного вторгнення російських військ робота медиків вийшло на перший план. Іван розумів відповідальність і не спасував перед викликом, мотивуючи особистим прикладом своїх колег.

Поранені, хворі і просто втомлені бійці, - кожному Іван приділяє увагу та надає вчасну допомогу, ще й про цивільних не забуває, серед яких і жителі Святогірської та Лиманської територіальних громадах. На його долю випало не мало випробувань – це і ракетний удар у Краматорську по залізничному вокзалу, де він надавав медичну допомогу постраждалим, і пошук поховань та ідентифікації тіл загиблих.

Сам Іван каже, що життя людей – то найвища цінність, а їхній порятунок – то найкраща робота.

У червні Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі капітан медичної служби Іван Король нагороджений медаллю «За врятоване життя».

Пишаємося нашим захисником! Дякуємо за врятовані життя!

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси