Життєрадісні мисливці за контрабандою

НАЗАД
23 сiчня 2024 16:09

Спанієль – давня порода, перші згадки про неї датовані X століттям. Батьківщиною цієї породи вважається Іспанія, адже слово «spaniel» означає – іспанська.

Спочатку цих собак використовували лише для полювання на дичину. Згодом вони були завезені до Британії кельтськими племенами, звідки уже поширилися по всьому світу.

Завдяки відмінним нюховими якостями спанієлі чудово зарекомендували себе у прикордонній службі. Хоча ці милі собачки не виглядають так переконливо, як інші службові собаки, проте вважаються незамінними помічниками в охороні державних рубежів та справжніми мисливцями за контрабандою. На рахунку їх маленьких носиків чимало випадків виявленої зброї, вибухівки та наркотичних речовин.

Є різні види спанієлів, які відрізняються забарвленням, розмірами, довжиною вовни, але незмінним залишається їх весела вдача, енергійність та висячі вуха.

І хоча основне їх призначення – полювання, ми часто можемо бачити цих милих собачок в ролі домашнього улюбленця. Вони дуже грайливі, веселі та енергійні собаки, тому чудово підходять для проживання у родині з дітьми. Вони стануть улюбленцями сім’ї та відданими напарниками на службі.

Виховання такого напарника потребує багато зусиль, потрібно бути вимогливим і послідовним. До цих собак не можна застосовувати фізичну силу та підвищувати голос. Вони поєднують у собі розум та особливу слухняність, тому займатися дресируванням зможуть і початківці. Проявивши терпіння та наполегливість у навчанні, ви отримаєте слухняну та кмітливу тварину, яка стане вам вірним другом та помічником.

Тож, попри мисливську вдачу, спанієлі дуже добрі, ласкаві та життєрадісні тварини, які стануть улюбленцями сім’ї та відданими напарниками на службі.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси