Згадуємо Героя Україна капітана Вячеслава Семенова

НАЗАД
17 лютого 2023 09:46

8 років тому під час бойових протистоянь з ворогом обірвалося життя прикордонника Могилів-Подільського загону Вячеслава Семенова.

У серпні 2014-го, коли над Батьківщиною нависла загроза війни, Вячеслав Семенов, не вагаючись, пішов на схід України на захист рідної землі і у складі оперативно-бойової прикордонної комендатури Могилів-Подільського загону. Там, у неймовірно складних бойових умовах, він проявив себе як мужній та умілий командир.

17 лютого 2015 року при багаторазовому штурмі противником позицій прикордонників на Луганщині, Вячеслав отримав важке осколкове поранення внаслідок розриву снаряда, випущеного фактично впритул ворожим танком. Незважаючи на смертельне поранення, продовжував керувати підрозділом  та зміг організувати оборону таким чином, що дозволило не допустити обходу позицій бойовиками. Перебуваючи у вкрай важкому стані, фактично стікаючи кров’ю, Вячеслав вів нерівний бій з ворогом, у якому героїчно загинув, але врятував життя бойових побратимів.

Вячеслав Семенов став першим прикордонником, якому присвоєне звання Героя України. Подвиг Вячеслава в боротьбі за незалежність України став прикладом  для військовослужбовців, які сьогодні дають гідну відсіч російському агресору на сході країни. Для прикордонників він завжди буде символом героїзму, відваги та незламності сили духу.

Схиляємо голови перед мужнім воїном-прикордонником, який загинув за спокій та мир українського народу!  

Вічна слава Герою!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси