Займатися улюбленою справою - це щастя

НАЗАД
02 вересня 2023 08:20

Коли ми говоримо про чотирилапих напарників прикордонників, то найчастіше уявляємо сильних та мужніх вівчарок.

Та серед хвостатих охоронців кордону є й інші породи такі, як спанієлі, фокстер’єри, ягдтер’єри, джек-рассел-тер'єри, біглі тощо. Попри невеликі розміри, вони чудові фахівці з виявлення зброї, вибухівки, наркотиків та тютюнових виробів.

Саме такого маленького, але спритного помічника обрав собі прикордонник Вадим Дишкант, ним став джек-рассел-тер'єр Трейсі.

«У лавах прикордонників я понад два роки. Стати кінологом вирішив уже під час служби. Я завжди спостерігав за роботою товаришів-кінологів та захоплювався цією справою, тож  захотів спробувати себе у цій важкій та такій цікавій професії.  У напарники собі я обрав собаку породи джек-рассел-тер'єр, адже вони відомі своєю веселою вдачею», - розповів кінолог.

Собаки породи джек-рассел – природжені мисливці та відмінні компаньйони, які прекрасно зарекомендували себе на службі у прикордонників. Азарт до полювання зробив їх незамінними помічниками в охороні державних рубежів.

Порода була створена у Великій Британії в першій половині XIX століття. А назву отримала на честь свого засновника англійського пастора Джона «Джека» Рассела. Він був заповзятим мисливцем на лису, тож займався схрещуванням собак для виведення покращеної мисливської породи.

«Для мене бути кінологом – це бути відповідальним, наполегливим, витривалим, адже ти 24/7 зі своїм чотирилапим вихованцем.  Щодо моєї напарниці Трейсі,  то для мене вона в першу чергу надійний помічник, напарник та вірний друг, з яким охорона кордону значно ефективніша. Це справжнє задоволення займатися улюбленою справою, особливо коли бачиш результат своєї роботи та віддані очі свого вихованця, то розумієш, що ти на своєму місці», - поділився Вадим.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси