Заява Держприкордонслужби щодо обшуків у офіцерів, нібито причетних до розтрати державних коштів на закупівлі інженерного обладнання

НАЗАД
08 вересня 2016 13:55

Сьогодні вранці Національна поліція опублікувала повідомлення про те, що у Східному регіональному управлінні Держприкордонслужби пройшли обшуки у офіцерів, нібито причетних до розтрати державних коштів на закупівлі інженерного обладнання. Ця інформація не

Сьогодні вранці Національна поліція опублікувала повідомлення про те, що у Східному регіональному управлінні Держприкордонслужби пройшли обшуки у офіцерів, нібито причетних до розтрати державних коштів на закупівлі інженерного обладнання. Ця інформація не відповідає дійсності, а із сайту Національної поліції дане повідомлення уже видалено.

Дійсно, військова прокуратура проводила слідчі дії у Східному регіональному управлінні за участі представників Національної поліції та СБУ. Стосувалися вони юридичних аспектів та якості виконання замовлення на встановлення спостережних веж. Заходи проходили у 2 офіцерів Східного РУ, які жодним чином не причетні до закупівлі інженерного майна. За результатами обшуків жоден офіцер не затриманий і ніхто не отримував оголошення про підозру. Що стосується паспорта, який був виданий, нібито, на чужі установочні дані, то мова йде про паспорт, який використовується в системі прикордонного контролю для перевірки прикордонних нарядів. Такі документи є в більшості прикордонних загонів.  

Нагадаємо, що Держприкордонслужба уже повідомляла про ситуацію із спостережними вежами, які були закуплені за кошти, виділені зі спецфонду Уряду з подальшим їх встановленням на ділянці Харківського загону.

Звертаємо увагу, що ці 22 вежі були закуплені у 2014 році і  не пов’язані із Планом з інженерного облаштування українсько-російського кордону (так званого проекту «Стіна»), який розпочато у 2015 році.  

Тому звертаємося до усіх представників медіа, не маніпулювати ситуацією та не розповсюджувати інформацію неправдивого характеру.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси