(ВІДЕО) Завершується спортивне тестування з відбору у Національну збірну України Ігор Нескорених

НАЗАД
24 березня 2018 13:56

В Києві завершується третій найчисленніший етап спортивного тестування. Перші два пройшли у Львові та Одесі. Заявки на участь у випробуванні в столиці подали щонайменше 130 осіб.

Цього року Україна вдруге візьме участь в Іграх Нескорених. До Національної збірної України увійдуть п’ятнадцять учасників, які поїдуть на змагання в австралійський Сідней. Вони змагатимуться в шести дисциплінах: стрільба з лука, легка атлетика, веслування на тренажерах, пауерліфтинг, велоспорт на шосе, плавання. Ігри пройдуть 20-27 жовтня за участі представників 18 націй. 

Незламну волю демонструватимуть ветерани та діючі військовослужбовці, які зазнали травм, поранень або захворювань під час бойових дій .

Збір заявок від кандидатів на відкриті спортивні тестування тривав з 1 січня по 28 лютого.

Сьогодні в Києві завершується третій найчисленніший етап спортивного тестування. Перші два пройшли у Львові та Одесі. Як зазначають організатори відбору, в першу чергу тестування покликане познайомити кандидатів з форматом змагань, дати їм спробувати себе в кількох видах спорту з програми Ігор та разом з тренером обрати найкращий для себе.  Далі відбудуться Національні Ігри Нескорених, які пройдуть 12-13 травня. Склад національної збірної буде оголошений 1 червня.

Заявки на участь у випробуванні в столиці подали щонайменше 130 осіб. 19 з них є представниками Збройних Сил України. Також серед учасників чимало ветеранів та військовослужбовців Державної прикордонної служби, Національної гвардії та працівників Національної поліції України, які зазнали травм, поранень або захворювань під час бойових дій. Зокрема, серед представників прикордонного відомства Віктор Шинкарук, який попри мінно-вибухове осколкове поранення ноги, отримане  у 2014 на Луганщині, і далі продовжує службу у Держприкордонслужбі та активно займається спортом. До речі минулого року він увійшов до резерву української команди Ігор Нескорених, що приймала участь у змаганнях в Канаді. Також свої сили випробували прикордонники Олександр Ходос, Максим Схаб'юк та Рустам Росул. Протягом дня всі учасники тестувань мали змогу спробувати себе у 8 адаптивних дисциплінах: біг, велоспорт на шосе, веслування на тренажері, пауерліфтинг, плавання, стрибки в довжину, стрільба з лука та штовхання ядра. Окрім чоловіків, участь у відборі активно брали і жінки. 

Вболіватимемо разом з усією Україною за всіх захисників під час випробувань.

 

Фото Міністерства оборони України

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси