Завдяки підтримці небайдужих, ще один важкопоранений прикордонник лікуватиметься за кордоном

НАЗАД
08 жовтня 2014 10:26

З аеропорту «Бориспіль» для проходження подальшого лікування за кордоном був направлений прикордонник, якого у  липні було тяжко поранено під час боїв на Донеччині.

Сьогодні з аеропорту «Бориспіль» для проходження подальшого лікування за кордоном був направлений прикордонник, якого у  липні було тяжко поранено під час боїв на Донеччині.  Героїчному охоронцю рубежу, який здійснював  оборону державного кордону на передовій поблизу населеного пункту «Маринівка» та знаходився під постійним обстрілом бойовиків і російських найманців, лише чудом вдалось вижити. 18 липня 2014 року прикордонник потрапив в оточення та був важко поранений.  Внаслідок вибухів військовослужбовець отримав поранення черевної порожнини, внутрішніх органів,  множинні переломи та численні осколкові поранення. Щоб врятувати життя прикордоннику його у важкому стані було доправлено у лікарню російського населеного пункту Куйбишево, а згодом літаком транспортовано до України. Під час проведення лікування у нього були вилучені декілька внутрішніх органів, але лікарі зробили все можливе щоб прикордонник залишився живий.  За героїчні дії прикордонник був нагороджений державною нагородою «За мужність».

Подальше лікування за кордоном вдалось організувати завдяки допомозі народного депутата Марії Матіос та небайдужих громадян. Завдяки їхній підтримці раніше на лікування був направлений ще один тяжкопоранений прикордонник Юрій Гладченко, який брав участь в обороні Луганського прикордонного загону.

Державна прикордонна служба України дякує усім за підтримку охоронців рубежу, які героїчно обороняють державний кордон в умовах озброєних нападів та обстрілів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси