Затримали організаторку схеми незаконного переправлення через кордон військовозобов’язаних чоловіків

НАЗАД
13 вересня 2023 12:00

Закарпатку, яка організувала схему незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через кордон, затримала міжвідомча група у складі співробітників відділу внутрішньої та власної безпеки по Мукачівському прикордонному загону ГВВВБ "Захід" Держприкордонслужби України, відділу міграційної поліції ГУНП України в Закарпатській області та УСБУ в Закарпатській області, за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

В рамках кримінального провадження відкритого за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України, зловмисницю – 25-річну мешканку Берегівщини, затримали у момент отримання нею від двох жителів Закарпаття неправомірної грошової вигоди в сумі 5200 доларів США за їх переправлення до Угорщини.

Ще троє «клієнтів» затриманої жінки очікували своєї черги на можливість незаконно покинути територію країни у нежилій будівлі в селі Бодалово. Усіх їх затримано.

Правоохоронці вилучили у закарпатки автомобіль марки «Ауді», яким вона здійснювала доставку своїх «підопічних» у прикордоння, а також інші предмети, які можуть стати доказами протиправної діяльності переправниці.

Наразі зловмисниці вже оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 60 діб із можливістю внесення застави у розмірі 120 тисяч гривень.

Якщо вину жінки доведуть у суді, їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси