Заява Державної прикордонної служби щодо загострення військово-політичної ситуації на Сході України

НАЗАД
04 травня 2014 18:12

Прес-служба Державної прикордонної служби України заявляє, що персоналу відомства доводиться виконувати завдання з охорони Державного кордону у вкрай важких умовах, особливо у в межах Луганської та Донецької областей. 

Прес-служба Державної прикордонної служби України заявляє, що персоналу відомства доводиться виконувати завдання з охорони Державного кордону у вкрай важких умовах, особливо у в межах Луганської та Донецької областей. При цьому прикордонники чітко слідують усім міжнародним домовленостям та Угодам, у тому числі тим, що регламентують правила та порядок перетину державного кордону. Незважаючи на це, впродовж останніх днів постійно відбуваються спроби перешкоджання виконанню прикордонниками своїх функцій, що може призвести до порушення ритмічності пропускних операцій та встановленого порядку перетину кордону загалом.

Державна прикордонна служба України в черговий раз звертається до громадян України з проханням: не перешкоджати законним діям персоналу відомства; не створювати провокацій і не загострювати обстановку в пунктах пропуску та навколо підрозділів Держприкордонслужби; не провокувати персонал, що перебуває на службі з охорони державного кордону до застосування спецзасобів і зброї.

Державна прикордонна служба України нагадує, що у разі спроб захоплення підрозділів, прикордонних нарядів, блокування пунктів пропуску персонал відомства має усі законні підстави діяти усіма можливими способами задля недопущення незаконних дій, у тому числі – застосовувати зброю.

Звертаємо вашу увагу, що згідно з Конституцією України та Законом України «Про Державну прикордонну службу України» на Державну прикордонну службу покладаються обов’язкищодо забезпечення недоторканності  державного кордону та охорони суверенних прав України в її виключній  (морській) економічній зоні. Водночас основними принципами діяльності відомства є законність, повага і дотримання прав та свобод людини і громадянина та позапартійність.

Державна прикордонна служба запевняє громадян держави, що персонал відомства чесно виконує та виконуватиме свої обов’язки й надалі в ім’я та в інтересах Народу Незалежної України!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси