Захиснику України прикордоннику Ігорю Веснію відкрили Меморіальну дошку

НАЗАД
29 лютого 2024 14:08

На Львівщині відкрили Меморіальну дошку прикордоннику Ігорю Веснію,  який загинув, захищаючи Україну в квітні 2022 року. Її встановили на фасаді Боянецької гімназії, де навчався прикордонник.

Вшанувати пам'ять військового прийшли його рідні, побратими, друзі, представники влади, духовенства та жителі громади.

Відкрила меморіальну дошку донька загиблого Героя - Марта, а дружина Галина подякувала усім, хто долучився до заходу та згадала чоловіка теплими словами: «Він був справжнім патріотом, завжди вірив у нашу країну та її краще майбутнє, тож ніколи не сумнівався, що буде її захищати. З перших днів повномасштабного вторгнення мій чоловік не знаходив собі місця і знав, що повинен йти захищати свою країну, бо це його обов’язок».

Після зворушливих промов отці освятили Пам'ятну дошку, а учасники заходу схилили голови перед світлою пам’яттю прикордонника та усіх, хто поклав своє життя за Україну, вшанувавши їх хвилиною мовчання. Опісля відслужили панахиду на могилі Захисника.

Ігор Весній загинув 16 квітня 2022 року у важких боях з ворогом поблизу населеного пункту Нове, що на Донеччині. Прикордонник з перших днів вторгнення виконував бойові завдання у складі відділення інспекторів прикордонної служби «Станиця Луганська» Луганського прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса.

Указом Президента України за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, старшого солдата Ігоря Веснія нагороджено орденом За мужність ІІІ ступеня (посмертно).

Ми завжди пам'ятатимемо Ігоря, як справжнього патріота своєї Батьківщини, який до останнього подиху залишався вірним Військовій присязі та Українському народові.

Вічна пам’ять та шана Захисникам України!

Герої не вмирають!

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси